CSOMIÉP

Csongrád Megye Gazdaságáért Díj

A „Csongrád Megye Gazdaságáért Díjat” az idén Mészáros Antal, a CSOMIÉP Kft. ügyvezető igazgatója kapta.

„ Ahogy a díj átadásakor felolvasott laudációban elhangzott, Mészáros Antal rendkívüli ambícióval, energiával, szakmai hozzáértéssel emelte fel 23 év kitartó munkájával az általa irányított CSOMIÉP Beton- és Melorációs Termékgyártó Kft.- t országosan elismert, a szakma élvonalába tartozó társasággá.

Szakmai hozzáértését fémjelzi a mintegy 63 szabadalmi és használati mintaoltalmi bejelentés. A sikeres kutatás- fejlesztési tevékenységét a Magyar Tudományos Akadémia területi bizottsága – együttműködve a régió kereskedelmi és iparkamaráival – 2012- ben Dél- alföldi Innovációs Díj odaítélésével ismerte el. Kifejlesztett termékeik több magas szakmai elismerést kaptak, Magyar termék Nagydíjat 8 alkalommal, a Magyar Minőség Háza Díjat 7 alkalommal. Belvízelvezetés és öntözés területén alkalmazott termékcsaládjaik 2010- ben elnyerték a Magyar Növénytermesztésért I. díjat. A tartósan, jó minőséget képviselő termékgyártás révén 2012- ben az általa irányított társaság Gazdasági Nívódíj elismerésben részesült, valamint korábban 2010- ben Regionális Minőség Díj elismerést kapott.

Vezetői hozzáértését 2002- ben és 2010-ben az év vállalkozója címmel, valamint 2009- ben az év középvállalata kategóriában Presztízs Díjjal ismerték el. A társaság az Üzlet & Siker minősített vállalkozása címet kapta 3 alkalommal.

Mészáros Antal vezetői munkájában kiemelt helyen szerepel a környezetvédelem iránti elkötelezettség. A tudatos kutatás-fejlesztés a technológiai beruházások mind abba az irányba hatnak, hogy többletértéket kevesebb energia- és kevesebb alapanyag- felhasználással állítsanak elő. Ezt a munkáját a környezetvédelem kategóriában 2006- ban Presztízs Díjjal ismerték el, valamint 2005- ben az ÖKO Környezetvédelem Mestere címet kapta.

Az általa irányított társaság 2008- ban az országban elsőként a Kamara Minősített Vállalkozása címet nyerte el.

Mészáros Antal munkájában kiemelt szerepet foglal el a társadalmi felelősségvállalás. Cége gazdasági erejéhez képest kiemelten támogatja az önkormányzati intézményeket, iskolákat, óvodákat, kulturális rendezvényeket, sportegyesületeket, egyházakat és közcélú alapítványokat. Saját kezdeményezése volt a „Hétvégén is legyen kenyér az asztalon” mozgalom létrehozása, folyamatos irányítása, szervezése. A mozgalom keretében több mint száz rászoruló család jut a hétvégéken is élelmiszercsomaghoz. A közösségért végzett munkájáért Pro Urbe Hódmezővásárhelyért elismerésben részesült 2005- ben. A társaság 2012- ben Üzleti Etikai Díj elismerésben részesült.

Mészáros Antal- az országban egyedülállóan- közel húsz éve állt azon börtönpedagógiai módszer mellé, mely életellenes bűncselekményt elkövetett elítélteket civil környezetben végzett munkával segít visszavezetni a társadalomba. A társaságnál foglalkoztatott elítéltek közül szabadon bocsátásukat követően nem volt visszaeső. A társadalomba történő visszavezetés sikeres volt. Ez irányú eredményes munkájáért a belügyminiszter 2010-ben a „Büntetés- végrehajtás Szolgálat arany fokozat” elismerésben részesítette. „

(Kamarai Futár 2013. március)