CSOMIÉP

Omega szegélykő- résfolyóka

Az omega szegélykő- résfolyókák az EN 1433:2003/A1:2005 szabvány szerint készülnek, CE tanusítás száma KTI 7/2013/18-Ö. Az omega szegélykő- résfolyóka kialakítása szabadalmi oltalom alatt van, bejelentés száma: P1200730.

Az omega szegélykő-résfolyóka különlegessége az a gumiabroncs kímélő, egyedi kialakítású, homorú, íves lekerekítés, amely illeszkedik a gumiabroncsokhoz. A fenti kialakítás miatt a járművek közelebb állhatnak a szegélyhez, ami különösen előnyös autóbusz megállók esetén valamint keskeny utcáknál. A járművezető „utas barát” módon egészen közel állhat a szegélykőhöz anélkül, hogy a jármű gumiabroncsainak sérülésének veszélye fenn állna. Az omega szegélykő- résfolyókához tartoznak átmeneti- és átjárható elemek, amelyek gyalogátkelőhelyeknél, kapubejáróknál, különböző burkolat- csatlakozásoknál csökkentik le az omega szegélykő- résfolyóka szegélymagasságát a kívánt szintre.

Az omega szegélykő- résfolyókák 1 és 2 m hosszában és Ø200 illetve Ø300 mm csőátmérőnek megfelelő vízszállító keresztmetszettel készülhetnek.