CSOMIÉP

Újabb elismerés

Az Érték és Minőség Nagydíj 2021 pályázaton Társaságunk „A nagyvasúti előre gyártott makro szintetikus szállal erősített nagypaneles síncsatornás útátjáró rendszer” pályázatával elnyerte a megtisztelő elismerést.

A Díj átadására az 2021. szeptember 09.-én kertült sor az Országház Felsőházi termében.

A díjat Mészáros Antal ügyvezető igazgató úr vette át.

A termékfejlesztésben résztvevő csapat.

Az ÉMIN pályázati rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások tartós, magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacokon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését, hozzájárulva ezzel a gyártók piaci munkájához, export-tevékenységük fejlesztéséhez.

A nagyvasúti előre gyártott makro szintetikus szállal erősített nagypaneles síncsatornás útátjáró rendszer elsődleges feladata a vasút és közút szintbeli kereszteződéseknél, mind a vasúti, mind a közúti forgalom sebesség csökkentés nélküli, biztonságos átvezetése. A rendszer fő elemei a modul rendszerű előre gyártott makró szintetikus szálerősítésű betonból készült átjáró és átmeneti lépcsős panelek. A panelekben kiképzett síncsatornák biztosítják a sínek biztonságos, rugalmas rögzítését sínágyazó és dilatációs hézagképző anyagok használatával. Az átjáró panelek biztosítják a forgalom áthaladását, az átmeneti lépcsős panelek pedig a vasúti pálya sebességtartományához igazodó fokozatos átmenetet biztosító szakaszok kiépíthetőségét. A rendszer megoldja az átjáró teljes körű csapadékvíz elvezetését, ezzel biztosítva a karbantartásmentes, hosszú élettartamot.

Az üzemelő ESZSVÁR rendszerű vasúti átjáró